• Hva gjør vi?

25/01/2018

edf40wrjww2utHPContent:FullText

På starten og slutten av dagen er alle barna sammen. Dette er en fordel, for de minste lærer av de største og de største lærer seg empati og å ta vare på de små. I løp av dagen deles barna inn i to grupper etter alder. Gruppene har tilrettelagt læring og aktiviteter etter alder. Målet er at barna skal få nye utfordringer og en progresjon fram mot skolegang

• Revehiet 4-5 år
    • Løvene - førskolebarna

Vi jobber med forskjellige temaer i løp av året. Våre satsningsområder er:

• Språk
    • Natur og Miljøvern
    • Sosial kompetanse

I 2016-2017 er bygda vår, Asker,- hovedtemaet.

Vi bruker det pedagogiske opplegget "Hjerteprogrammet".

• Maurtua 1-3 år

De minste vil følge temaene til de store, men i litt enklere former. Vi bruker bøker og formingsaktiviteter tilpasset deres alder. Språk er viktig i denne alderen og vi bruker Snakkepakke som pedagogisk. Snakkepakke består av 140 gjenstander som er ment å visualisere tradisjonelle barnekulturskatter som eventyr, rim, regler og sanger.

Vi ønsker å sikre en trygg overgang fra barnehage til skole, hvor de videre kan bygge på erfaringer og lærdom fra barnehagen. Derfor har vi egen førskolegruppe for barna som går siste året før skolestart. Her øver vi konsentrasjon, påkledning, sosial kompetanse, bli kjent med tall og bokstaver og selvstendigehetstrening. Vi møtes og jobber med forskjellige førskoleaktiviteter jevnlig. I tillegg samarbeider vi med skolene for å forberede barna og foreldrene.

Vi er heldige og har adgang til Ungdomsalen i Kirken. Her arrangere vi teaterforestillinger og konserter i samarbeid med andre barnehager. Vi drar også på kulturelle turer til museer, teatre osv. Vi har vært i Operaen, barnekunstmuseet, folkemuseet, Asker museum for å nevne noen.